torsdag 12 februari 2009

Plättar, omeletter och dessa eviga wraps


Nu skall jag kasta lite sten i glashuset,
-sportlovsmaten verkar ha växlat in på ett enkelspår.
Plättar, pannkakor, tortillas och wraps, wraps, wraps, wraps, wraps, så verkar mantrat ha ljudit för mer än en matskribent den senaste tiden. I höstas förordade jag själv denna brödrulle som den ultimata restmaten till just barnens utflyckter i Nya Wermlandstidningen, så jag skall börja med att säga att även jag sjungit på denna vers.
Just nu skall alla tipsa om vad man skall laga till sprotlovslediga barn, och av någon anledning så har alla snöat in på samma saker.
Den klarast lysande sportlovsfavvisen är ändå wrapsen. Överallt finns den, ibland med tunnbröd, ibland med tortillabröd.
Lisellotte Forslin i UNT fyller den med färdiggrillad kyckling och pesto. Åsa Isendahl i SVD och därmed även på Tasteline, har även hon färdiggrillad kyckling, men denna gång med mango och avokado, och i Allt om mat gör Ida Olovsson wrapsliknande mackor till vinterutflykten.
Vissa reportage slänger in ett recept på hemlagad sylt till pannkakorna, andra blandar dinkelmjöl i plättsmeten och den tredje varierar sig med att stoppa in en soppa -som givetvis skall serveras i kåsa ur en termos... men ibland blir matvärlden mycket liten, -och ihoprullad.

Inga kommentarer: